WHS Dashboard wont start after reinstall

Got questions or helpful tips/tricks? Ask here!

WHS Dashboard wont start after reinstall

Postby CodyS » Fri Jun 08, 2012 2:26 am

Help!

I just upgraded to iso mounter version 1.30 from version 1.20 and now the Dashboard wont open.
CodyS
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 08, 2012 2:22 am

Re: WHS Dashboard wont start after reinstall

Postby sarah (electrongoo) » Fri Jun 08, 2012 2:33 am

Hi CodyS,

Did you uninstall the older version of ISO Mounter before installing the upgrade? Not doing so could cause conflicts resulting in a non-responsive dashboard.

Try these steps:

1. Remote Desktop (RDP) into your WHS
2. Select Start | Control Panel | Uninstall A Program
3. Select "ISO Mounter" from the program list and then select Uninstall
4. Open the WHS Dashboard (it should open now) and select the Add-ins tab, select "ISO Mounter", and select Remove The Add-in
5. Reboot your WHS (just to be sure all busy files are purged)
6. Re-install the ISO Mounter add-in on your WHS

Thanks,
Sarah
sarah (electrongoo)
 
Posts: 52
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:35 pm

Re: WHS Dashboard wont start after reinstall

Postby CodyS » Fri Jun 08, 2012 4:05 am

Thanks Sarah! I appreciate your VERY quick response.

To be honest I am not sure if I uninstall the old version of the add-in before upgrading. Anyway ... I followed your steps and that resolved my issue. My Dashboard is back online and iso mounter is installed and running.

Great product. Great support.
Cody
CodyS
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 08, 2012 2:22 am

Re: WHS Dashboard wont start after reinstall

Postby Jaspermzee » Wed Jul 18, 2012 9:15 am

Hi Sarah

I have got the same problem with ISO mounter - WHS Dashboard hangs after reboots - also it is clear not all ISO files are mounted after reboot. I have uninstalled ISO mounter twice now and reinstalled but the problem persists. This was clean install - no prior version (as far as I am aware).

The only other point to make is that I downloaded the wrong version of ISO mounter first (for v.1) but that would not install - any chance that there are remnants of that around? I cannot find any directory in the program files are that indicates a partial install.

All help would be appreciated.

Jasper
Jaspermzee
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 18, 2012 9:06 am

Re: WHS Dashboard wont start after reinstall

Postby sarah (electrongoo) » Fri Jul 20, 2012 4:32 am

Hi Jasper,

Does the Dashboard always hang after a reboot or only on the first attempt? Is the hang resolved after you uninstall ISO Mounter?

You can try a fresh install:

1. Uninstall ISO Mounter
2. Delete the folder "C:\ProgramData\IsoMounter" and all contents (note "ProgramData" is a hidden folder by default so you might need to enable viewing hidden folders in the Windows Control Panel)
3. Delete the folder "C:\Program Files\ISO Mounter" and all contents
4. Reboot your WHS
5. Re-install ISO Mounter

Hopefully this resolves the issue you are seeing.

Thanks,
Sarah
sarah (electrongoo)
 
Posts: 52
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:35 pm


Return to ISO Mounter Questions



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron